Skip to main content

Om TriYoga

Om TriYoga

TRIYOGA er en rolig, dybtvirkende, mindful yogaform for dig, der ønsker at gøre noget aktivt for at opnå fysisk og mentalt velvære. Den bringer dig ind i kroppen, øger din kropsbevidsthed og løsner op for eventuelle spændinger, så energien kan flyde frit.

Det efterlader både krop og sind renset og med fornyet energi.

Et af TriYogaens særlige kendetegn er det kontinuerlige arbejde med åndedrættet, der bla. er med til at skabe nærvær. Endnu et særkende er de bølgende rygbevægelser, der styrker  og smidiggør rygsøjlen og den finere kernemuskulatur. Resultatet er en sund, stærk og smidig ryg.

En systematisk tilgang guider dig gennem grundøvelser, der forbereder kroppen på mere udfordrende stillinger og  “flows” - fra basic til level 7. Således undgås skader og den meditative oplevelse i serierne er ikke kun forbeholdt øvede.

Det er et system, der skaber meget fin balance mellem styrke og smidighed i hele kroppen.

TriYoga åbner desuden for en ny indsigt i kroppens energier og formidler og indøver et bevægelsesmønster baseret på “economy of motion”, dvs. bevægelser, der er udført opmærksomt og afslappet, uden brug af flere muskler og mere kraft end nødvendigt.

Synkroniseringen af åndedrættet med bevægelsen fastholder opmærksomheden, og efterhånden som man bliver mere fortrolig med systemet, oplever man at befinde sig “in the flow” - bevægelserne får en meditativ karakter, sindet tømmes og forankres i nu`et. Fornemmelsen af at “flyde med” dukker op som noget naturligt og selvfølgeligt, uafhængig af hvilket niveau man befinder sig på.

TriYoga udføres gerne til dæmpet musik - ofte anvendes musik komponeret specielt til formålet af Kali Rays nære medarbejder Mercury Max.

Enhver TriYoga klasse afsluttes med afspænding, åndedrætsøvelser og en kort meditation. TriYoga er således en fuldstændig metode, der indeholder alle aspekter af traditionel yoga.

TriYoga er udviklet af den nulevende amerikanske kvinde Kali Ray, der har sin base i Californien.

TriYogaen opstodi 1980, hvor Kali Ray i forbindelse med en gruppemeditation spontant begyndte at udføre de bevægelser, vi nu kender som TriYoga flows. Siden denne oplevelse har hun viet sit liv til udbredelsen af TriYoga.

Hun har forlængst opnået international anerkendelse, og der bliver i dag undervist i TriYoga i mere end 40 lande, og der er på verdensplan mere end 1800 certificerede lærere.